Odebírejte nás na YouTube

Sněhové pusinky

Sladká tečka z vaječného bílku, neodmyslitelně patřící nejen k vánocům.

Ingredience:

  • 4 bílky
  • 300 g cukru moučka
  • špetka soli

 

Postup:

  1. Připravíme si vetší nádobu.
  2. Na dno nádoby dáme špetku soli.
  3. Přidáme bílky ze čtyř vajec a vyšleháme je v tuhý sníh. Pokud ke šlehání využíváme mixér, volíme nízké otáčky, sníh bude pevnější.
  4. Do sněhu postupně zašleháme 300 g moučkového cukru (nejlépe prosetého).
  5. Nyní na plech vyložený pečícím papírem vytvarujeme pusinky. Můžeme použít jen lžičku a tvarovat hrudky, případně i pytlík se širokou zdobící špičkou. 
  6. Následně pusinky libovolně dozdobíme. 
  7. V předehřáté troubě pečeme pusinky na 150 °C přibližně 15 minut. Poté troubu ztlumíme na 50 °C a sušíme dalších 15 minut - doba sušení je závislá na velikosti pusinek, lze je sušit i déle. Pusinky sušíme vždy na menší teplotu, aby nám nezměnily barvu. 


Tip:

Pusinky můžeme po upečení a vychladnutí namáčet do čokolády. Případně ve čtvrtém kroku přidáme potravinářské barvivo, pokud chceme mít cukroví pestré.