Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Vývar je grunt a není nad to jej obohatit například domácími játrovými knedlíčky.

Ingredience:

  • 1 l drůbežího vývaru podle základního receptu
  • 1 větší mrkev, nakrájená
  • 1 cm silný plátek celeru, nakrájený
  • 1 petržel, nakrájená
  • hrst nasekané petrželky
  • případně obrané kuřecí maso

 

Ingredience (na knedlíčky):

  • 100 g kuřecích jater, očištěných
  • 30 g másla nebo tuku sebraného z vývaru
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl a pepř
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1/2 lžičky majoránky
  • špetka muškátového oříšku
  • 100 g strouhanky z bílého pečiva

 

Postup:

1. Nejprve si připravte knedlíčky. Všechny suroviny na ně, s výjimkou strouhanky, dejte do mixéru a promixujte dohladka. Pak postupně přidávejte strouhanku tak, abyste získali hmotu, ze které půjdou tvarovat knedlíčky (buď prsty, nebo pomocí dvou lžiček) přibližně o velikosti drobného vlašského ořechu.

2. Vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj mrkev, celer, kořenovou petržel a knedlíčky a asi sedm minut povařte. Přidat můžete i obrané maso. Nakonec do hrnce nasypte zelenou petrželku a podávejte.