Slaný závin

Závin z listového těsta naplněný klobáskou, zelím, cibulí, cikánským šálem či slaninou, nebo šunkou, upečený v troubě.

Ingredience:

  • 1 balíček listového těsta
  • 1 malá sklenice sterilovaného sladkokyselého bílého zalí
  • 300 g klobásky
  • 150 g cikánského šálu (slaniny, šunky,...)
  • 1 ks cibule
  • drcený kmín
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • celý kmín a sezamová semínka na ozdobu

 

Postup:

1. Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše.
2. Na pánvi si na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, orestujeme, pak přidáme zelí, ochutíme solí, pepřem, petrželkou a drceným kmínem.
3. Na těsto dáme plátky cikánského šálu (slaniny, šunky,…) a rozložíme vychladlé zelí, svineme a nohavici potřeme vajíčkem, posypeme kmínem a sezamovými semínky.
4. Upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při 200 °C dozlatova.