Odebírejte nás na YouTube
Slané kmínové rohlíky
Slané rohlíky z kynutého těsta zdobené hrubozrnnou solí a kmínem. Chutnají skvěle!
Ingredience (těsto):
- 1 kg hladké mouky
- 3 dcl vlažného mléka
- 3 dcl rostlinného oleje
- 2 lžíce cukru
- 2 lžičky soli
Ingredience (kvásek):
- 1 ks kostka droždí
- 2 dcl mléka
- 1 lžička cukru
Ingredience (ostatní):
- vejce na potření
- kmín
- hrubozrnná sůl
1. Smícháme lehce ohřáté mléko s cukrem, přidáme rozdrobenou kostku droždí, necháme vzejít kvásek, což trvá asi 10 až 15 minut.
2. Ve velké míse smícháme nejprve sypké suroviny, do nich zamícháme olej, teplé mléko a nakonec i vzešlý kvásek, vymícháme vláčné nelepivé těsto, které necháme 1 hodinu kynout na teplém místě, pak těsto ještě jednou prohněteme a rozdělíme na 8 kusů.
3. Z každého kusu vyválíme tvar trojúhelníku, který posléze srolujeme od širší strany směrem k cípu trojúhelníku a zakroutíme do tvaru rohlíku.
4. Na pečícím papíře pečeme vajíčkem potřené a hrubou solí a kmínem posypané rohlíky 20 minut na 200 °C dozlatova.