Selské sýrové fondue

Jedna z mnoha variant na chutné sýrové fondue. Vyzkoušejte si recept u Vás doma.

Ingredience:

  • 500 g ementálského sýra (Primátor)
  • 200 ml suchého vína
  • 1 ks větší stroužek česneku
  • 4 lžíce slivovice
  • 3 lžíce škrobové moučky (solamylu)
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • mletý pepř
  • sůl
  • nádoba na sýrové fondue

 

Postup:

  1. Víno zahřejeme a vhodíme do něj rozetřený česnek.
  2. Za stálého míchání přidáme po lžících rozstrouhaný sýr a v troše rozmícháme škrobovou moučku.
  3. Přivedeme k varu, zalijeme citrónovou šťávou a slivovicí, dále nevaříme (dalším vařením by fondue tuhlo).
  4. Servírujeme v nádobě, pod kterou udržujeme stálou teplotu.
  5. Dlouhými vidličkami napichujeme kousky chleba a důkladně je namáčíme v horkém sýru.

 

Doporučení:

Vhodným doplňkem je je salát z hlávkového zelí a zbylé víno.