Odebírejte nás na YouTube
Sekaná v kabátku
Předpečená sekaná z mletého hovězího a vepřového masa, obalená v prochladlém těstě, zabalená, dopečená v troubě pěkně dozlatova.
Ingredience:
- 500 g mletého masa (1:1 vepřové, hovězí)
- 200 g hladké mouky
- 150 g anglické slaniny
- 50 g másla
- 2-3 ks stroužky česneku
- 1 ks vejce
- na špičku nože prášku do pečiva
- mák nebo kmín na posyp
- trochu vody
- strouhanka
- muškát
- pepř
- sůl
Postup:
- Směs masa ochutíme a řádně vypracujeme, je-li řídká, přidáme strouhanku.
- Doprostřed bochánku vložíme anglickou slaninu.
- Hladkou mouku smícháme s trochou kypřícího prášku, másla, soli, vejce a vody a vypracujeme tužší těsto, které necháme v lednici půl hodiny odpočinout.
- Pak ho vyválíme na plát asi dva milimetry široký a zabalíme do něj sekanou, kterou jsme si předpekli a nechali úplně vychladnout.
- Potřeme vejcem, posypeme mákem a pečeme 25-30 minut v remosce nebo v troubě.
Tip:
Do sekané můžeme dle libosti zapracovat naše oblíbené suroviny, které máme rádi. Například nakrájené vařené vejce, kyselé okurky, nebo kukuřici.