Rychlý boršč

Odebírejte nás na YouTube

Rychlý boršč

Polévka připravená v tlakovém hrnci z hovězího předního masa, bramboru, klobásy, cibule, sterilizované červené řepy a rajčatového protlaku.

Ingredience:

  • 120 g mražené zeleninové polévkové směsi
  • 20 g sádla
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks bramboru
  • 1 ks cibule
  • 1/2 ks klobásy
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce sterilizované červené řepy
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 kuličky celého pepře
  • cukr
  • ocet
  • sůl

 

Postup:
1. Hovězí maso si omyjeme, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme 1 litrem vody, osolíme, hrnec uzavřeme a vaříme asi 15 minut.
2. V době vaření masa si nakrájíme oloupanou cibuli na jemno, klobásu na tenká kolečka, oloupaný brambor a sterilizovanou řepu na menší kostičky.
3. Po 15 minutách vaření hovězího masa, hrnec sejmeme z ploténky, odpustíme páru, otevřeme a k masu přidáme mraženou polévkou směs, nakrájenou červenou řepu, brambory, rajčatový protlak, bobkový list, celý pepř a tlakový hrnec opět uzavřeme a vaříme dalších 10 minut.
4. Mezitím si na rozehřátém sádle osmahneme cibuli s klobásou.
5. Po 10 minutách si hrnec opět sejmeme z ploténky, odpustíme ventilem páru, hrnec otevřeme a přidáme osmahnutou cibuli s klobásou, pak hrnec vrátíme na ploténku, polévku dochutíme octem, špetkou cukru, solí a vše společně prohřejeme.
6. Hotový boršč servírujeme na talířích se lžící zakysané smetany.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.