Rebarborový koláč

Odebírejte nás na YouTube

Rebarborový koláč

Rychlý drobenkový koláč s rebarborou.

Ingredience (těsto):

  • 1 hrnek cukru
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 ks vejce
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku mléka
  •  1/2 hrnku oleje

 

Ingredience (ostatní):

  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce cukru
  • 5 lžic hrubé mouky
  • rebarbora

 

Postup:

  1. Veškeré ingredience na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby. Dáme ho tolik, aby těsto šlo vylít na plech / do formy. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (papír můžeme vynechat, ale ušetříme si s ním práci při pozdějším čištění plechu).
  2. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na špalíčky 1 - 2 cm dlouhé a posypeme jí těsto. Nakonec si z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou posypeme celý koláč.
  3. Rychlý rebarborový koláč s drobenkou pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 20 - 30 minut. Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.