Odebírejte nás na YouTube
Rajčatové sugo
Sugo pomodoro, nebo také rajčatová omáčka je nepostradatelnou součástí italské kuchyně. Sugo je ideální základ některých omáček, nebo je skvělé na domácí pizzu.
Ingredience:
- rajčata
- bazalka
- olivový olej
- sůl
Postup:
- Rajčata očistíme, odstopkujeme a pořádně omyjeme.
- Následně všechna rajčata rozpůlíme a lžicí odstraníme tekutý vnitřek (semínka s vodou).
- Zbytek rajčat dáme do hrnce, podlijeme trochou vody a vaříme, dokud všechna rajčata úplně nerozvaříme.
- Vzniklou směs rozmixujeme (nebo propasírujeme).
- Hrnec dáme opět na plotnu a přidáme podle chuti sůl, olivový olej a nahrubo nakrájenou bazalku.
- Směs dáme do zavařovacích sklenic a zavařujeme půl hodiny na 85°C.
- Sugo můžeme využít jako základ na pizzu či různých omáček.