Odebírejte nás na YouTube
Quesadillas s kuřecím masem
Moučné nebo kukuřičné tortilly plněné pikantní směsí obsahující sýr a další přísady. Původně mexické jídlo dnes rozšířené jak v Americe, tak i v Evropě.
Ingredience:
- 8 ks menších tortill
- 4 ks kuřecí stehenní nebo prsní řízky
- 2 ks větších cibulí
- 300 g sýra ementálského typu nebo cheddaru
- 1 lžička třtinového cukru
- směs pikantního koření
- olej
- sůl
Postup:
- Opláchnuté a dobře osušené kuřecí maso nakrájíme nadrobno
- Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, přidáme ji k masu.
- Osolíme a okořeníme, pak společně zprudka oresujeme na oleji v pánvi.
- Nakonec opečené maso zasypeme třtinovým cukrem, promícháme a odstavíme.
- Sýr nastrouháme nahrubo, rozdělíme je na 4 stejné hromádky.
- Pánev vytřeme olejem, rozehřejeme, položíme na ni jednu tortillu, posypeme polovinou sýru z jedné hromádky, čtvrtinou masové směsi a druhou polovinou sýra, navrch pevně přitiskneme druhou tortillovou placku a quesadillu opečeme po obou stranách, až se sýr roztaví a spojí tortilly k sobě.
- Postup opakujeme, připravíme tak 4 porce.
Doporučení:
Velikost pánve by měla odpovídat průměru tortill. Masová směs může obsahovat další ingredience jako rajčata, čerstvě posekané bylinky, pórek,...