Quesadillas s kuřecím masem

Odebírejte nás na YouTube

Quesadillas s kuřecím masem

Moučné nebo kukuřičné tortilly plněné pikantní směsí obsahující sýr a další přísady. Původně mexické jídlo dnes rozšířené jak v Americe, tak i v Evropě.

Ingredience:

  • 8 ks menších tortill
  • 4 ks kuřecí stehenní nebo prsní řízky
  • 2 ks větších cibulí
  • 300 g sýra ementálského typu nebo cheddaru
  • 1 lžička třtinového cukru
  • směs pikantního koření
  • olej
  • sůl

 

Postup:

  1. Opláchnuté a dobře osušené kuřecí maso nakrájíme nadrobno
  2. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, přidáme ji k masu.
  3. Osolíme a okořeníme, pak společně zprudka oresujeme na oleji v pánvi.
  4. Nakonec opečené maso zasypeme třtinovým cukrem, promícháme a odstavíme.
  5. Sýr nastrouháme nahrubo, rozdělíme je na 4 stejné hromádky.
  6. Pánev vytřeme olejem, rozehřejeme, položíme na ni jednu tortillu, posypeme polovinou sýru z jedné hromádky, čtvrtinou masové směsi a druhou polovinou sýra, navrch pevně přitiskneme druhou tortillovou placku a quesadillu opečeme po obou stranách, až se sýr roztaví a spojí tortilly k sobě.
  7. Postup opakujeme, připravíme tak 4 porce.

 

Doporučení:

Velikost pánve by měla odpovídat průměru tortill. Masová směs může obsahovat další ingredience jako rajčata, čerstvě posekané bylinky, pórek,...

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.