Odebírejte nás na YouTube
Punčový řez
Oblíbené řezy s cukrovou polevou.
Ingredience (spodní plát):
- 5 vajec
- 100 g pískového cukru
- 100 g polohrubé mouky
Ingredience (vrchní plát):
- 5 vajec
- 100 g pískového cukru
- 100 g polohrubé mouky
- špetka červené potravinářské barvy
Ingredience (na potření):
- rybízová marmeláda
Ingredience (cukrový rozvar):
- 250 ml vody krátce povařit s
- 350 g cukru
- 5 g kyseliny citronové (podle chuti)
- rumové aroma
Ingredience (cukrová poleva):
- moučkový cukr
- trochu teplé vody
- trochu citrónové šťávy
- trochu solamylu
Postup:
- Vejce ušleháme s cukrem do husté, světlé pěny, lehce vmícháme mouku a těsto na 2. plát obarvíme barvou a na dvou pleších upečeme asi na 180°C pár minut (možná i méně, než 5 minu, každá trouba peče jinak a je třeba pláty nepřepéct, nevysušit).
- Upečené pláty pak rozkrojíme na poloviny, příliš tuhou marmeládu rozšleháme s troškou vody. 1. světlý plát potřeme marmeládou, překryjeme růžovým plátem. Ten pomocí lžičky namočíme teplým rozvarem, potřeme marmeládou, přiložíme světlý plát.
- Namočíme rozvarem a potřeme marmeládou a přiložíme poslední plát. Mírně zatížíme a necháme 2-3 hodiny provlhnout.
- Na závěr potřeme polevou a po jejím mírném zaschnutí nakrájíme na řezy.