Pstruh na kopřivách
Pečený pstruh v alobalu s kopřivami a pórkem.
Ingredience:
- 2 ks vykuchaného pstruha
 - sůl a kmín
 - máslo
 - hrst mladých kopřiv
 - 2 listy pórku
 - brambory
 - citrón
 - alobal
 
Postup:
1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, posolíme a pokmínujeme.
2. Vykuchané pstruhy posolíme, pokmínujeme a dovnitř vložíme několik plátků másla, list pórku a několik mladých kopřiv.
3. Alobal přeložíme dvojmo, dvakrát přeložíme okraje a utvoříme kapsu potřebné velikosti.
4. Dovnitř vložíme připravené pstruhy, kolem nasypeme brambory, které jsme si připravili na začátku a kapsu s minimem vzduchu uzavřeme dvojím přeložením okraje.
5. Vložíme do předehřáté trouby, nebo na rošt nad ohněm a necháme péci od nafouknutí alobalové kapsy cca 30 - 40 minut (dle velikosti ryb a kostek brambor).
6. Během pečení kapsu několikrát opatrně obrátíme, abychom neporušili alobal.
7. Po půl hodině pečení alobal rozřízneme, otevřeme (dáme si pozor na unikající páru) a pstruhy necháme volně pozvolna dopéci. Hotové ryby zakápneme citrónem a teplé servírujeme.