Odebírejte nás na YouTube
Pstruh s citronovou omáčkou
Pečená ryba s omáčkou z rybího vývaru a citronové šťávy.
Ingredience (ryba):
- 4 porce lososovitého pstruha
- sůl, pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 citron
Ingredience (omáčka):
- 2 dl rybího vývaru
- 1 dl smetany na šlehání
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce másla (studené)
- 2 lžíce nasekané petrželky
- sůl, pepř
Postup:
1. Rybu si nakrájíme na 4 porce, osolíme a opepříme, necháme odpočívat stranou. Osmažíme na pánvi potřené olivovým olejem, jakmile budeme mít hotovou omáčku.
2. Rybí vývar si necháme zredukovat na 1/3 (necháme odvařit 2/3 z obsahu, vznikne nám velmi koncentrovaný vývar). Smetanu si smícháme s citronovou šťávou – pozor na teplotu, smetana by měla mít pokojovou teplotu, jinak se může srazit.
3. Po zredukování vývaru zašleháme smetanu s citronem, osolíme, opepříme a necháme velmi krátce prohřát.
4. Nakonec zašleháme studené máslo. Přidáme najemno nasekanou petrželku.