Odebírejte nás na YouTube
Preclíky
Vyzkoušejte tradiční recept na domácí preclíky, které si zamilujete. Perfektně křupavé a zlatavé, ideální na svačinu, k filmu nebo k pivu.
Ingredience:
- 350 g hladké mouky
- 80 g rozpuštěného másla
- 200 ml mléka
- 1 lžička cukru
- 10 g droždí
- špetka soli
- vejce na potření
- mák, sůl, nebo sezamová semínka na posypání
Postup:
- Připravíme si ze surovin klasické těsto, které necháme vykynout nejlépe pod utěrkou na teplém místě.
- Z vykynutého těsta odebíráme malé kousky, ty rukou vyválíme na delší válečky a upleteme z nich libovolný tvar preclíků.
- Připravené preclíky dáme na plech (nejlépe na pečící papír), potřeme preclíky rozšlehaným vajíčkem a posypeme podle libosti mákem, solí, nebo sezamovým semínkem.
- Pečeme na 180°C dorůžova.
- Preclíky skladujeme v suchu, aby nám nenavlhli.