Polévka z pečené mrkve

Cukrem posypaná mrkev, česnek a cibule zapečená v troubě, zelenina chvíli povařená ve vývaru, nakonec rozmixovaná, ochucená kysanou smetanou.

Ingredience:

  • 3 ks velké mrkve
  • 1 ks středně velké cibule
  • 1 ks stroužek česneku
  • 0,5 l hovězího vývaru nebo voda kostka bujónu
  • trochu kysané smetany
  • papír na pečení
  • pepř
  • cukr
  • sůl

 

Postup:

1. Očištěnou mrkev rozřízneme, cibuli oloupeme a přepůlíme a spolu se stroužkem česneku vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení.
2. Zeleninu posypeme cukrem a dáme zapéci do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme 20 minut.
3. Do poctivého vývaru, nebo vývaru z kostky bujónu dáme zapečenou zeleninu povařit na 5 minut.
4. Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme solí a pepřem, případně cukrem a zakysanou smetanou.