Odebírejte nás na YouTube
Polévka s masovými noky
Světlá polévka typické vůně a chuti po použitých přísadách s vložkou masových nočků.
Ingredience (polévka):
- 1,5 l masového vývaru
- 145 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 1 ks menšího pórku
- 1 lžíce oleje
- petržel
- sůl
Ingredience (masové noky):
- 75 g mletého libového hovězího a vepřového masa
- 1 lžička škrobové moučky
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- mletý pepř
- sůl
Postup:
- Zeleninu nakrájíme na nudličky, pórek na tenčí kolečka, krátce osmahneme na oleji, zalijeme masovým vývarem, podle potřeby osolíme a vaříme doměkka.
- Mleté maso smícháme se škrobovou moučkou, okořeníme špetkou muškátového oříšku, mletým pepřem a osolíme.
- Z hmoty vytvoříme malé nočky, které dáme do horké polévky a vaříme asi 7 minut.
- Hotovou polévku dochutíme nadrobno pokrájenou petrželkou.