Plněná zapékaná rajčata

Odebírejte nás na YouTube

Plněná zapékaná rajčata

Oblíbený a jednoduchý předkrm z rajčat.

Ingredience:

  • 4 velká rajčata
  • 1 cibule
  • 1/2 lžíce másla
  • 2 vejce
  • 50 g strouhanky
  • 1/2 lžíce strouhaného tvrdého sýra (dle Vaší chuti)
  • bylinky na dochucení (provensálské, italské,....)
  • lístky bazalky na ozdobu
  • 1/2 lžíce oleje

 

Postup:

  1. Rozehřejte troubu na 200 °C.
  2. Připravte si menší pekáček a vytřete jej olejem.
  3. Uřízněte vršek rajčat a vydlabejte vnitřní část (vnitřek nevyhazujeme).
  4. Nechejte vyškrábaná rajčata vykapat.
  5. Vyškrabanou dužinu pokrájejte na malé kousky. Stejně tak vydlabejte dužinu z uříznutých vršků a pokrájejte ji.
  6. Cibuli nakrájejte najemno a osmažte na másle dozlatova.
  7. K osmažené cibulce přidejte pokrájená rajčata. 
  8. Vejce krátce prošlehejte se strouhankou a polévkovou lžící vody.
  9. Jakmile se z rajčatové dužiny vydusí voda, přilijte vaječnou směs a krátce osmažte, aby náplň ještě zůstala vláčná a tvárná, asi jako míchaná vajíčka. 
  10. Přidejte Vámi oblíbené bylinky. 
  11. Rajčata naplňte směsí a skládejte na plech lehce vymaštěný olejem.
  12. Pečte 20 minut, pak posypte sýrem a ještě 5 minut zapékejte, aby se sýr rozpustil.
  13. Ihned podáváme, pokud máme pokrm jako lehkou večeři, můžeme přidat ještě bruschettu.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.