
Plněná zapékaná rajčata
Oblíbený a jednoduchý předkrm z rajčat.
Ingredience:
- 4 velká rajčata
- 1 cibule
- 1/2 lžíce másla
- 2 vejce
- 50 g strouhanky
- 1/2 lžíce strouhaného tvrdého sýra (dle Vaší chuti)
- bylinky na dochucení (provensálské, italské,....)
- lístky bazalky na ozdobu
- 1/2 lžíce oleje
Postup:
Rozehřejte troubu na 200 °C. Připravte si menší pekáček a vytřete jej olejem. Uřízněte vršek rajčat a vydlabejte vnitřní část. Nechejte je vykapat. Vyškrabanou dužinu nevyhazujte, pokrájejte ji na malé kousky. Stejně tak vydlabejte dužinu z uříznutých vršků a pokrájejte ji. Cibuli nakrájejte najemno a osmažte na másle dozlatova. K osmažené cibulce přidejte pokrájená rajčata. Vejce krátce prošlehejte se strouhankou a polévkovou lžící vody. Jakmile se z rajčat vydusí voda, přilijte vaječnou směs a krátce osmažte, aby náplň ještě zůstala vláčná a tvárná, asi jako míchaná vajíčka. Přidejte Vámi oblíbené bylinky. Rajčata naplňte směsí a skládejte na plech lehce vymaštěný olejem. Pečte 20 minut, pak posypte sýrem a ještě 5 minut zapékejte, aby se sýr rozpustil.