Odebírejte nás na YouTube
Pikantní bůček
Ve vodě uvařený bůček, potřený pikantní kašičkou, dobře uležený, servírovaný nakrájený na plátky spolu s chlebem a dobře vychlazeným pivem.
Ingredience:
- 1 kg libovějšího bůčku
- 4-6 ks stroužků česneku
- 1 ks bobkový list
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 1 lžička sladká mletá paprika
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička tabasca
- několik kuliček černého pepře
- několik kuliček nového koření
- voda
- sůl
Postup:
1. Bůček dáme do hrnce, zalijeme vodou přidáme nové koření, bobkový list, sůl a vaříme do měkka.
2. Uvařený bůček vyndáme, vývar použijeme na ovarovou polévku, teplý bůček potřeme ze všech stran kašičkou z chilli, kari, tabasca, worcesterské omáčky, papriky a se solí utřeného česneku a zabalíme do alobalu.
3. Vychladlý dáme do lednice a necháme 7 dní uležet (není podmínkou).
4. Podáváme krájený na plátky s chlebem, nakládanou zeleninou a chlazeným pivem.