Perníková srdce

Odebírejte nás na YouTube

Perníková srdce

Typické pouťové perníkové srdce.

Ingredience (těsto):

  • 550 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 50 g másla
  • 1 lžička jedlé sody
  • 50 g medu
  • 8 g kakaa
  • 200 g cukru moučky
  • cca 50 ml mléka
  • perníkové koření
  • bílek na pomašlování

 

Ingredience (poleva):

  • cca 130 g cukru moučky
  • půl lžíce škrobu
  • 1 bílek

 

Postup:

  1. Smícháme mouku, vejce, povolené máslo, jedlou sodu, med, kakao, cukr a perníkové koření. Během hnětení přiléváme mléko, dokud nevznikne hladké těsto. To zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odležet v lednici. Pak ho vyválíme, vykrojíme z něj srdce, které pomašlujeme bílkem, a pečeme při 170-ti stupních podle velikosti asi 20 až 30 minut.
  2. Mezitím si na ozdobení připravíme glazuru. Prosátý cukr smícháme se škrobem a bílky, které ovšem přidáváme postupně. Na závěr glazuru důkladně prošleháme metličkou a můžeme začít zdobit. Zchladlé perníky zlehka navlhčíme vodou a pomocí kornoutku z pečicího papíru, kterému uřízneme špičku, ozdobíme podle vlastní fantazie.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.