Pečené žampiony s pikantní směsí
Žampionové kloboučky plněné za studena připravenou směsí šunky, slaniny, jarní cibulky, kapie, česneku, chilli a bylinek.
Ingredience:
- 16 ks větších žampionů
 - 2 ks stroužku česneku
 - 2 ks jarní cibulky
 - 1 ks cibule
 - 3-4 lžíce kysané smetany
 - 100 g anglické slaniny
 - 100 g šunky
 - 50 g červené kapie
 - máslo
 - pepř
 - chilli
 - olej
 - sůl
 - bylinky podle chuti
 
Postup:
1. Žampiony očistíme a odlomíme nožičky.
2. Vnitřek osolíme a vložíme do něj kousíček másla.
3. V míse rozmícháme nasekanou cibulku, nasekané nožičky hub, drcený česnek, sekanou šunku, slaninu a kapii.
3. Do směsi přidáme kysanou smetanu, chilli podle chuti, osolíme a opepříme.
4. Promícháme a lžičkou vkládáme do žampionových mističek.
5. Povrch lehce zakápneme olejem, nasypeme bylinky podle chuti (oregano, tymián, rozmarýn apod.) a pečeme na pečicím papíře na plechu asi 20-25 minut při 180 °C.
6. Podáváme horké.