Odebírejte nás na YouTube
Pečené vepřové koleno
Jedna z mnoha možných variant na pečené koleno.
Ingredience:
- syrová vepřová kolena
- česnek
- černé pivo
- ostrý kečup
- sojová omáčka
- worchesterová omáčka
- solamyl
- med
- bobkový list
- celý černý pepř
- nové koření
- jalovec
- koření gyros
- mletý pepř
- sůl
Postup:
- Vepřová kolena dobře omyjeme a dáme do tlakového hrnce vařit spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, jalovcem, novým kořením a solí. Vaříme asi hodinu.
- Kolena vyjmeme, naporcujeme, nařízneme křížem kůži a dáme do pekáče. Potřeme marinádou, kterou si připravíme smícháním kečupu, černého piva, lžíce medu, worchesterové omáčky, sojové omáčky, solamylu, prolisovaného česneku, mletého pepře, koření gyros a solí. Marinádu ještě naředíme trochou vývaru z vaření kolen.
- Pečeme pomalu ve středně vyhřáté troubě a často přeléváme. Nejprve zbylou marinádou a pak výpekem.