Pečené vepřové koleno

Jedna z mnoha možných variant na pečené koleno.

Ingredience:

  • syrová vepřová kolena
  • česnek
  • černé pivo
  • ostrý kečup
  • sojová omáčka
  • worchesterová omáčka
  • solamyl
  • med
  • bobkový list
  • celý černý pepř
  • nové koření
  • jalovec
  • koření gyros
  • mletý pepř
  • sůl

 

Postup:

  1. Vepřová kolena dobře omyjeme a dáme do tlakového hrnce vařit spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, jalovcem, novým kořením a solí. Vaříme asi hodinu.
  2. Kolena vyjmeme, naporcujeme, nařízneme křížem kůži a dáme do pekáče. Potřeme marinádou, kterou si připravíme smícháním kečupu, černého piva, lžíce medu, worchesterové omáčky, sojové omáčky, solamylu, prolisovaného česneku, mletého pepře, koření gyros a solí. Marinádu ještě naředíme trochou vývaru z vaření kolen.
  3. Pečeme pomalu ve středně vyhřáté troubě a často přeléváme. Nejprve zbylou marinádou a pak výpekem.