Pečená parmice na cibuli česneku a zázvoru

Odebírejte nás na YouTube

Pečená parmice na cibuli česneku a zázvoru

Parmice je výborná mořská ryba s bílým masem a velmi malým množstvím kůstek, které se dají snadno odstranit.

Ingredience:

  • 1 kg parmic
  • 100 g slaniny
  • 2 ks větší cibule
  • 1 ks kořene zázvoru dlouhého asi 5 cm
  • 1 ks česneku
  • máslo
  • kmín
  • sůl

 

Postup:

  1. Parmice omyjeme, na bocích nařízneme, ryby naskládáme do pekáče, do každého zářezu vložíme proužek slaniny.
  2. Připravené ryby obložíme nakrájenou cibulí, česnek a plátky zázvoru, ryby osolíme, okmínujeme.
  3. Nakonec parmice poklademe plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme zhruba 20-25 minut.
  4. Upečené ryby přendáme na talíř, přelijeme výpekem i s cibulí a česnekem.


Doporučení:

Podáváme s brambory nebo hranolky a restovanou zeleninou. Při pečení můžeme ryby mírně podlít horkou vodou, získáme tak více šťávy.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.