Pečená dýně

Podzim je čas dýní. Zkuste pečenou dýni hokaido s parmezánem.

Ingredience:

  • 1,5 lžičky libečku
  • 4 - 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 ks dýně hokaido
  • 100 g parmazánu

 

Postup:

Středně velkou dýni hokaido omyjeme, okrájíme konce, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na měsíčky. Čím budou hrubší, tím budeme déle péct. Slupku neloupeme. V mističce si rozmícháme olivový olej se solí a sušeným libečkem. Parmazán jemně nastrouháme. Na plech poklademe dýni, potřeme ochuceným olejem a posypeme sýrem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C, dokud není dýně měkká. Pečenou dýni hokaido s parmazánem podáváme ještě horkou jako chuťovku či přílohu.