
Pečená dýně
Podzim je čas dýní. Zkuste pečenou dýni hokaido s parmezánem.
Ingredience:
- 1,5 lžičky libečku
- 4 - 5 lžic olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 ks dýně hokaido
- 100 g parmazánu
Postup:
Středně velkou dýni hokaido omyjeme, okrájíme konce, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na měsíčky. Čím budou hrubší, tím budeme déle péct. Slupku neloupeme. V mističce si rozmícháme olivový olej se solí a sušeným libečkem. Parmazán jemně nastrouháme. Na plech poklademe dýni, potřeme ochuceným olejem a posypeme sýrem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C, dokud není dýně měkká. Pečenou dýni hokaido s parmazánem podáváme ještě horkou jako chuťovku či přílohu.