Pečená cibule

Výborný předkrm, nebo příloha ke grilovanému masu - to je pečená cibule.

Ingredience:

  • 6 ks červené cibule
  • 120 g bylinkového másla (recept zde)


Postup:

  1. Předehřejeme si troubu (přibližně na 220°C).
  2. Mezitím co se nám předehřívá trouba si oloupeme cibule a zespodu je trochu seřízneme, aby nám stáli na místě a nekutáleli se. Následně cibule z vrchu nařízneme.
  3. Utřeme bylinkové máslo do pěny (postupně přidáme špetku soli a citrónové šťávy).
  4. Cibule naplníme připraveným máslem, tam kde jsme provedli řezy (opatrně ať se nám nerozpadne).
  5. Nádobu v které budeme cibule zapékat vysypeme solí, trochu pokapeme olivovým olejem a na závěr vložíme cibule.
  6. Cibulky pečeme přibližně půl hodiny a ihned můžeme podávat.