Odebírejte nás na YouTube

Bylinkové máslo

Takto připravené bylinkové máslo zajisté oceníme k rychlé večeři, grilovanému masu, nebo pečeným bramborám.

Ingredience:

  • 250 g másla (nenahrazujeme margarínem)
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžička česneku
  • sůl


Postup:

  1. Necháme si povolit máslo v teple, aby se nám s ním lépe manipulovalo, pro snadnější manipulaci ho můžeme nakrájet na menší kostičky.
  2. Poté máslo vložíme do mísy a vidličkou postupně přimícháme sůl a bylinky. Množství soli a bylinek volíme podle vlastní chuti (kdo nemá rád sůl, tak jí může zcela vynechat).
  3. Pečlivě promíchané máslo můžeme ponechat v nádobě, vytvarovat pomocí tvarovátek, nebo pomocí folie z něj udělat váleček.
  4. Máslo dáme do lednice a necháme alespoň 12 hodin uležet (nejlépe 24 hodin).
  5. Podáváme s chlebem, k grilovanému masu, nebo použijeme v dalších receptech.


Tip: 

Pokud nemáme po ruce čerstvé bylinky, můžeme použít sušené, nebo kupovanou směs (například provensálské koření).