Ořechovec s jablky

Jednoduchý hrnkový recept na ořechovou buchtu s jablky.

Ingredience:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek mletých ořechů
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 5-6 větších jablek
  • 1 vanilkový cukr
  • skořice

 

Postup:

Ušleháme bílky s cukrem do husté hmoty, následně zašleháme žloutky a také olej. Střídavě přidáváme mléko a mouku smíchanou s mletými ořechy a práškem do pečiva. Vše důkladně promícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme. Posypeme nastrouhanými jablky, vanilkovým cukrem a skořicí - dáme do trouby předehřáté na 180°C přibližně na 30 minut (buchta by se nám neměla příliš lepit na špejli).