Odebírejte nás na YouTube

Oblíbený recept na langoše

Langoš sice nepatří mezi zdravou stravu, ale kdo by si jednou za čas rád nezahřešil. Proto jsme pro vás připravili recept na langoše jako ze stánku.

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 42 g droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • na ochucení utřený česnek, kečup, strouhaný tvrdý sýr

 

Postup:

  1. Nejprve kvasnice rozdrobíme do trochy vlažného mléka, které osladíme lžicí cukru a lžičkou soli, následně necháme vzejít kvásek.
  2. Přidáme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto.
  3. Připravené těsto necháme na teplém místě půl hodiny kynout pod utěrkou. Když je těsto vykynuté, připravíme si vál, podle potřeby jej posypeme moukou.
  4. Z těsta vytvarujeme jednotlivé bochánky, ty pak prsty roztáhneme do tenkých placek. Měly by být krásně pevné, neměli by se nám trhat. Výsledný langoš by neměl být příliš průhledný, jinak se nám snadno proděraví. Velikost placek volíme tak, aby se nám vešli do hrnce/pánve (v našem případě 8 kousků).
  5. Mezitím co tvarujeme, tak si necháme rozehřát olej na smažení.
  6. Hned jak máme placky hotové, připravené langoše dáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran zhruba minutu a půl (langoše budou krásně zlatavé).
  7. Usmažené langoše odkládáme na papírové utěrky, aby nám z nich okapal přebytečný tuk. Podáváme je s prolisovaným česnekem, strouhaným tvrdým sýrem a kečupem (kečup můžeme vyměnit za tatarku).