Oblíbený recept na langoše

Langoš sice nepatří mezi zdravou stravu, ale kdo by si jednou za čas rád nezahřešil. Proto jsme pro vás připravili recept na langoše jako ze stánku.

Ingredience:

  • 42 g droždí
  • půl lžičky cukru
  • půl lžičky soli
  • 400 ml mléka
  • 500 g hladké mouky
  • na ochucení utřený česnek, kečup, strouhaný tvrdý sýr

 

Postup:

  1. Nejprve kvasnice rozdrobíme do trochy vlažného mléka, který osladíme půl lžičkou cukru a nechte je vzejít.
  2. Kvasnice přidáme k mouce, přidáme půl lžičky soli a vypracujte do hladkého těsta.
  3. Připravené langoše necháme na teplém místě půl hodiny kynout pod utěrkou. Když je těsto vykynuté, připravíme si vál posypaný moukou.
  4. Z těsta za pomoci lžíce vytvarujeme jednotlivé bochánky, ty pak prsty roztáhneme do tenkých placek. Měly by být krásně pevné, neměli by se nám trhat. Výsledný langoš by neměl být příliš průhledný, jinak se nám snadno proděraví.
  5. Mezitím co tvarujeme, tak si necháme v pánvi rozehřát olej na smažení.
  6. Hned jak máme placky hotové, připravené langoše dáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran zhruba minutu a půl (langoše budou krásně zlatavé).
  7. Usmažené langoše odkládáme na papírové utěrky, aby nám z nich okapal přebytečný tuk. Podáváme je s prolisovaným česnekem, strouhaným tvrdým sýrem a kečupem (kečup můžeme vyměnit za tatarku).