
Mini pizza z listového těsta
Kolečka pizzy z listového těsta potřená ochuceným kečupem, obložená kolečky rajčat a případně i šunky nebo salámu, bylinkami, posypaná nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
- 1 balení listového těsta
- papír na pečení
- 1 dcl kečupu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce koření na pizzu
- 2-4 ks rajčata
- 120 g nastrouhaného sýra (mozzarella, eidam ...)
- čerstvé bylinky na posypání
- podle chuti kolečka šunky nebo salámu, česnek
Postup:
1. Listové těsto rozválíme nebo použijeme vyválená plát, tvořítkem vykrájíme kolečka o průměru 10-15 cm, ta klademe na plech vyložený pečícím papírem.
2. Těsto potřeme kečupem rozmíchaným s olivovým olejem (můžeme přidat i 1-2 ks prolisovaného česneku), posypeme kořením na pizzu.
3. Potřená kolečka ozdobíme kolečky rajčat, případně i salámu nebo šunky a dozdobíme čerstvými bylinkami, hojně posypeme nastrouhaným sýrem.
4. V troubě vyhřáté na 220 °C pizzy zapečeme 8 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 180 °C a pizzy dopečeme dozlatova.