Mini pizza z listového těsta

Kolečka pizzy z listového těsta potřená ochuceným kečupem, obložená kolečky rajčat a případně i šunky nebo salámu, bylinkami, posypaná nastrouhaným sýrem.

Ingredience:

  • 1 balení listového těsta
  • papír na pečení
  • 1 dcl kečupu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce koření na pizzu
  • 2-4 ks rajčata
  • 120 g nastrouhaného sýra (mozzarella, eidam ...)
  • čerstvé bylinky na posypání
  • podle chuti kolečka šunky nebo salámu, česnek

 

Postup:

1. Listové těsto rozválíme nebo použijeme vyválená plát, tvořítkem vykrájíme kolečka o průměru 10-15 cm, ta klademe na plech vyložený pečícím papírem.
2. Těsto potřeme kečupem rozmíchaným s olivovým olejem (můžeme přidat i 1-2 ks prolisovaného česneku), posypeme kořením na pizzu.
3. Potřená kolečka ozdobíme kolečky rajčat, případně i salámu nebo šunky a dozdobíme čerstvými bylinkami, hojně posypeme nastrouhaným sýrem.
4. V troubě vyhřáté na 220 °C pizzy zapečeme 8 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 180 °C a pizzy dopečeme dozlatova.