Odebírejte nás na YouTube
Mexická rýže
Mleté maso orestované spolu s cibulí, ochucené kari kořením, pepřem, červenou paprikou a cukrem, podušené s rýží v troubě. Recept pochází z Mexika.
Ingredience:
- 400 g mletého masa
- 300 g rýže
- 70 g rajčatového protlaku
- 2 ks cibule
- 0,4 l vývaru
- 2 lžíce oleje
- mletý černý pepř
- špetka kari koření
- špetka červené papriky
- špetka cukru
- sůl
Postup:
- Oloupanou cibuli nasekanou nadrobno orestujeme na oleji.
- Přidáme mleté maso a chvíli podusíme.
- Pak přidáme přebranou rýži, zalijeme vývarem, dochutíme rajským protlakem a kořením.
- V troubě dusíme při teplotě kolem 180 °C, až nám rýže změkne.
Doporučení:
Podáváme s hlávkovým nebo jiným zeleným salátem. V třetím bodu receptu můžeme také přidat na kostičky nakrájenou papriku.