Marokánky

Odebírejte nás na YouTube

Marokánky

Recept na marokánky s arašídy a mandlemi.

Ingredience:

  • 100 g másla
  • 8 lžic hladké mouky
  • 0,5 l mléka
  • 100 g rozinek
  • 100 g arašídů
  • 100 g mandlí
  • čokoládová poleva
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 100 g oříšky
  • 10 zarovnaných lžic cukru krupice

 

Postup:

  1. Mléko, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v teflonovém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí, přidáme máslo.
  2. Do husté hmoty zamícháme směs mandlí, rozinek, kandovaného ovoce, buráků, ořechů, atd.
  3. Vše promícháme a ze vzniklé kaše tvoříme na plech vyložený pečícím papírem pomocí lžičky a kulatého nože placičky (nožem kopečky roztíráme na placičky).
  4. Pečeme asi při 200 °C, tak dlouho až okraje mírně zhnědnou.
  5. Z plechu sundaváme ještě teplé - obracečkou nebo podebereme nožem.
  6. Dáváme vychladnout na plochý tác nebo plech, aby se nezkroutily, pečivo ztuhne a druhý nebo třetí den spodní část poléváme čokoládou - chutné vydrží i měsíc.