Lívanečky

Odebírejte nás na YouTube

Lívanečky

Malé kulaté lívanečky z řidšího kynutého těsta, opečených na oleji v lívanečníku dorůžova.

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 50 g cukru krupice
  • 25 g droždí
  • 10 g citrónové kůry
  • 2 ks vajec
  • 0,7 l mléka
  • špetka soli
  • olej na smažení

 

Postup:

  1. Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté mouky a promícháme, až vznikne řídké těstíčko, které necháme na teplém místě odležet (vznikne nám kvásek).
  2. Do vykynutého kvásku přidáme zbylé vlažné mléko, rozšlehaná vejce, jemně nastrouhanou kůru z pečlivě opláchnutého citrónu, sůl a zbylou dávku prosáté mouky, směs pečlivě promícháme, prošleháme a necháme opět částečně vykynout.
  3. Vykynuté těstíčko pak naléváme do olejem vytřených lívanečníků a lívance opečeme po obou stranách dorůžova (lze použít obyčejnou pánev, jen lívance nebudou tak úhledné).
  4. Zdobíme marmeládou, tvarohem, šlehačkou, ovocem,…

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.