Linecké banánky

Odebírejte nás na YouTube

Linecké banánky

Linecké těsto s marmeládou a hořkou čokoládou.

Ingredience:

  • 350 g hladké mouky
  • 250 g změklého másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • rybízová, nebo malinová marmeláda
  • 100 g hořké čokolády

 

Postup:

  1. Mouku a moučkový cukr prosejeme do místy.
  2. Přidáme změklé máslo a žloutek a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme asi na jednu hodinu do lednice.
  3. Mezitím si připravíme mlýnek s patřičným nástavcem. Do něj pak plníme po částech zchladlé těsto.
  4. Z vycházejících proužků můžeme buď udělat dlouhého "hada", odložit ho - v neporušeném stavu stranou a poté z nich odkrajovat jednotlivé, asi 5 cm dlouhé proužky. Nebo 5-ti cm proužky odkrajovat ihned z mlýnku a rovnou je přesouvat na plech vyloženým pečícím papírem. 
  5. Do předehřáté trouby na 160 stupňů dáme plech s banánky a pečeme 8-10 minut do zezlátnutí.
  6. Po upečení vyndáme a necháme vychladnout.
  7. Čokoládu si necháme rozpustit ve vodní lázni.
  8. Jednu stranu banánku pomažeme po celé ploše marmeládou, druhou půlkou spojíme a takto slepené banánky namáčíme z 1/3 v rozpuštěné čokoládě.
  9. Necháme okapat na mřížce.