Květák na mozeček

Recept na přípravu vařeného květáku s vejcem.

Ingredience:

  • 4 ks vejce
  • 1 ks květák
  • 2 lžíce oleje na smažení
  • 3 ks cibule
  • sůl
  • pepř

 

Postup:

1. Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu, do které až začne vřít vložíme květák, nakrájený na růžičky, vaříme maximálně 10 minut.
2. Po uvaření slijeme vodu a květák necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku. Květák rozmačkáme v hrnci, třeba vidličkou.
3. Na pánvi, nebo v hrnci osmahneme cibulku do zlatova a na cibulku nasypeme rozmačkaný květák. Přidáme vejce, sůl, pepř a vše necháme za občasného míchání spojit.
4. Květákový mozeček podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem.