Kuskus s rajčaty

Rychlá vegetariánská večeře nebo i chutná příloha k pečeným nebo dušeným masům.

Ingredience:

  • 400 g kuskusu
  • 8-10 ks malých cherry rajčátek
  • 1 svazek petrželky
  • 0,8 l kuřecího vývaru
  • šťáva z citrónu
  • pepř
  • sůl
  • snítky máty nebo bazalky na ozdobu

 

Postup:
1. Kuskus (cous-cous) vložíme do hrnce, zalijeme horkým vývarem a dobře rozmícháme vidličkou, přiklopíme poklicí a necháme 10 minut stát.
2. Pod studenou tekoucí vodou opláchneme cherry rajčátka a rozpůlíme je.
3. Petrželku nasekáme a zamícháme do kuskusu spolu s rajčátky a šťávou z citrónu.
4. Jednotlivé porce podáváme ozdobené snítky máty nebo bazalky.