Kuřecí vývar
Horký kuřecí vývar servírovaný s vložkou moučných noků, kuřecího masa a zeleniny.
Ingredience:
- 800-900 g drůbežích kostí a zbytků masa (zbytky od vykoštění kuřete)
 - 250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
 - 35-40 g cibule
 - 17 g soli
 - 3 l vody
 - několik kuliček černého pepře
 - pár kuliček nového koření
 - bobkový list
 - mletý pepř
 
Ingredience (noky):
- 1 vejce
 - 150 g hrubé mouky
 - 1 lžíce mléka
 
Postup:
- Pečlivě očištěné a opláchnuté suroviny z kuřete zalijeme vodou a přivedeme k varu, následně přidáme koření.
 - Mírně osolíme a zvolna vaříme 45-60 minut.
 - V průběhu vaření přidáme očištěnou, opláchnutou, částečně rozkrájenou zeleninu a zvolna dovaříme.
 - Hotový vývar procedíme přes hustý cedník, zeleninu pokrájíme na kostičky a vrátíme zpět do polévky, stejně tak obereme maso, nakrájíme na kousky a ty dáme do vývaru.
 - Do hotového vývaru zavaříme moučné nočky: vejce, mléko, hrubou mouku a sůl spolu promícháme, z hmoty vykrajujeme lžičkou nočky, které pak povaříme ve vývaru asi 5 minut (místo nočků můžeme použít těstoviny).
 - Na závěr vývar dochutíme, dle potřeby osolíme, okořeníme a můžeme podávat.