Odebírejte nás na YouTube
Kuřecí vývar
Horký kuřecí vývar servírovaný s vložkou moučných noků, kuřecího masa a zeleniny.
Ingredience:
- 800-900 g drůbežích kostí a zbytků masa (zbytky od vykoštění kuřete)
- 250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 35-40 g cibule
- 17 g soli
- 3 l vody
- několik kuliček černého pepře
- pár kuliček nového koření
- bobkový list
- mletý pepř
Ingredience (noky):
- 1 vejce
- 150 g hrubé mouky
- 1 lžíce mléka
Postup:
- Pečlivě očištěné a opláchnuté suroviny z kuřete zalijeme vodou a přivedeme k varu, následně přidáme koření.
- Mírně osolíme a zvolna vaříme 45-60 minut.
- V průběhu vaření přidáme očištěnou, opláchnutou, částečně rozkrájenou zeleninu a zvolna dovaříme.
- Hotový vývar procedíme přes hustý cedník, zeleninu pokrájíme na kostičky a vrátíme zpět do polévky, stejně tak obereme maso, nakrájíme na kousky a ty dáme do vývaru.
- Do hotového vývaru zavaříme moučné nočky: vejce, mléko, hrubou mouku a sůl spolu promícháme, z hmoty vykrajujeme lžičkou nočky, které pak povaříme ve vývaru asi 5 minut (místo nočků můžeme použít těstoviny).
- Na závěr vývar dochutíme, dle potřeby osolíme, okořeníme a můžeme podávat.