Odebírejte nás na YouTube
Kuřecí roláda plněná nádivkou
Šťavnatá, dobře propečená roláda s nádivkou.
Ingredience:
- 1 ks většího masitějšího kuřete
- 45 g slaniny
- 20 g másla
- mletá červená paprika
- voda na podlévání
- 100 g šunky
- 100 g žampiónů
- 100 g sterilovaného hrášku
- 35 g rostlinného tuku
- 4 ks vajec
- petrželka
- sůl
Postup:
1. Na rozpuštěném tuku osmažíme na plátky nakrájené žampióny, na menší kousky nakrájenou šunku, přidáme vejce a mícháme do ztuhnutí.
2. Přidáme sterilovaný hrášek, nadrobno pokrájenou petrželku a vše dobře zamícháme.
3. Podle potřeby přisolíme.
4. Čerstvé, očištěné kuře nařízneme podél hřbetní kosti a ostrým nožem maso od kostí opatrně uvolníme a vykostíme.
5. Vykostěný plát masa zlehka naklepeme, osolíme, posypeme paprikou, potřeme tukem, přidáme nádivku a pomalu stočíme.
6. Svážeme po délce i šířce silnější nití.
7. Na pekáči rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a roládu na ní opečeme ze všech stran.
8. Přidáme máslo, podlijeme horkou vodou a za občasného obracení a polévání dusíme zakryté asi 30 minut.
9. Pekáč odkryjeme, roládu občas poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou, až je maso měkké a upečené dozlatova.