Kuřecí roláda plněná nádivkou

Šťavnatá, dobře propečená roláda s nádivkou.

Ingredience:

  • 1 ks většího masitějšího kuřete
  • 45 g slaniny
  • 20 g másla
  • mletá červená paprika
  • voda na podlévání
  • 100 g šunky
  • 100 g žampiónů
  • 100 g sterilovaného hrášku
  • 35 g rostlinného tuku
  • 4 ks vajec
  • petrželka
  • sůl

 

Postup:

1. Na rozpuštěném tuku osmažíme na plátky nakrájené žampióny, na menší kousky nakrájenou šunku, přidáme vejce a mícháme do ztuhnutí.
2. Přidáme sterilovaný hrášek, nadrobno pokrájenou petrželku a vše dobře zamícháme.
3. Podle potřeby přisolíme.
4. Čerstvé, očištěné kuře nařízneme podél hřbetní kosti a ostrým nožem maso od kostí opatrně uvolníme a vykostíme.
5. Vykostěný plát masa zlehka naklepeme, osolíme, posypeme paprikou, potřeme tukem, přidáme nádivku a pomalu stočíme.
6. Svážeme po délce i šířce silnější nití.
7. Na pekáči rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a roládu na ní opečeme ze všech stran.
8. Přidáme máslo, podlijeme horkou vodou a za občasného obracení a polévání dusíme zakryté asi 30 minut.
9. Pekáč odkryjeme, roládu občas poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou, až je maso měkké a upečené dozlatova.