
Kuřecí prsa s medovým pórkem
Tenké plátky kuřecích prsou s pórkem na způsob číny.
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa
- 600 g pórku
- 75 g másla
- 2 lžíce tekutého medu
- 2 vaječné žloutky
- 300 ml smetany na šlehání
- šťáva z 0,5 citrónu
- mletý muškátový oříšek
- sůl
- čerstvě mletý barevný pepř
- sekaná petrželka
Postup:
Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky. Do pánve vložte 25 g másla, osmahněte na něm dozlatova kuřecí kousky a přeložte je do nahřáté misky. Nyní dejte do pánve zbytek másla a rozehřejte v něm med. Přidejte pórek pokrájený na kolečka široká asi 1 cm a lehce je promíchejte, aby se obalila medem. Mírně je zároveň orestujte, aby příliš nerozměkla. Pak vraťte do pánve kousky masa, přelijte je žloutky vyšlehanými se smetanou a vše za stálého míchání prohřejte (nesmí se vařit). Zároveň přidejte citrónovou šťávu, strouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř. Podávejte na talířích s rýží a porce ozdobte sekanou petrželkou.