Kuře na medu

Odebírejte nás na YouTube

Kuře na medu

Pro milovníky sladkoslané chutě a trochy exotiky jsme připravili recept na kuře na medu.

Ingredience:

  • 1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
  • 1 lžíce oleje
  • 1,5 lžíce sójové omáčky
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 kávová lžička drceného česneku
  • 1 polévková lžíce medu
  • šťáva z půlky citrónu
  • špetka zázvoru

 

Postup:

  1. Rozporcované kuře (nebo stehna) osolíme a podlijeme troškou vody, lehce zapečeme (asi 10 minut ve vyhřáté troubě na 180°C).
  2. Mezitím si z oleje, sójové omáčky, soli, citrónové šťávy, zázvoru, česneku a medu umícháme marinádu, kterou během pečení kuře často potíráme (marináda by se měla během pečení spotřebovat).
  3. Upečené kuře by mělo mít tmavě hnědou kůžičku, ihned servírujeme s bramborem, nebo rýží.