Odebírejte nás na YouTube
Křupavá kuřecí křidélka
Přes noc naložená kuřecí křidélka v pikantní marinádě z několika druhů koření, omáčky a oleje, která masu zajistí křehkost i křupavost.
Ingredience:
- 1 kg kuřecích křidélek
- 2 ks lahvičky omáčky Hellmann’s American BBQ
- 2 lžíce kvalitního rostlinného oleje
- 1 lžička granulovaného sušeného česneku
- 1 lžička drceného černého pepře
- 1 lžička sladké červené papriky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušené cibule
- 125 ml grilovací omáčky Hellmann´s SAMBA
Postup:
1. Konce křídel odřízneme. Vložíme do mísy, posypeme kořenící směsí, přidáme olej a omáčku Hellmann´s American BBQ. Vše důkladně promícháme. Křídla necháme marinovat přes noc.
2. Rozpálíme gril, do kterého jsme si připravili uhlí a kousky dřeva a přiklopíme.
3. Křídla ogrilujeme ze všech stran do křupava, trvá to asi 5 – 8 minut, dokud nezačnou karamelizovat.
4. Podáváme s grilovací omáčkou Hellmann´s SAMBA.