Odebírejte nás na YouTube
Krkovice v máslové marinádě
Takto upravené vepřové je vynikají, křehké a měkké. Nejprve se přes noc vepřové plátky naloží do máslové marinády a pak upečou v troubě doměkka.
Ingredience:
- 4 ks plátky krkovice
- pepř
- sůl
- 100 g másla
- 300 ml černého piva pokojové teploty
- 1 lžičku sušeného zázvoru nebo kousek nastrouhaného čerstvého
- 1 lžičku drceného kmínu
- čerstvá majoránka (popřípadě i sušená)
Postup:
- Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
- Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku.
- Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme, necháme nejlépe přes noc marinovat v chladu.
- Druhý den plátky vyjmeme z marinády, necháme povolit při pokojové teplotě a pak maso i s marinádou dáme do pekáčku.
- Vložíme do rozpálené trouby na 200 °C a pečeme doměkka, během pečení poléváme výpekem, který můžeme nakonec podle chuti zahustit moukou nebo solamylem rozmíchaným v troše studené vody.