Krkovice v máslové marinádě

Takto upravené vepřové je vynikají, křehké a měkké. Nejprve se přes noc vepřové plátky naloží do máslové marinády a pak upečou v troubě doměkka.

Ingredience:

  • 4 ks plátky krkovice
  • pepř
  • sůl
  • 100 g másla
  • 300 ml černého piva pokojové teploty
  • 1 lžičku sušeného zázvoru nebo kousek nastrouhaného čerstvého
  • 1 lžičku drceného kmínu
  • čerstvá majoránka (popřípadě i sušená)

 

Postup:

1. Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
2. Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku.
3. Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme, necháme nejlépe přes noc marinovat v chladu.
4. Druhý den plátky vyjmeme z marinády, necháme povolit při pokojové teplotě a pak maso i s marinádou dáme do pekáčku.
5. Vložíme do rozpálené trouby na 200 °C a pečeme doměkka, během pečení poléváme výpekem, který můžeme nakonec podle chuti zahustit moukou nebo solamylem rozmíchaným v troše studené vody.