Křenová omáčka

Z receptů našich babiček, mléčná omáčka s výraznou chutí křenu.

Ingredience:

  • 1/4 l mléka
  • 1/4 l vařící vody
  • 1 ks žloutku
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička bramborové mouky (solamylu)
  • 1 lžička hrubé mouky
  • strouhaný křen
  • ocet
  • sůl

 

Postup:

  1. Dáme vařit vodu.
  2. Mezi tím si v mléce rozšleháme žloutek a hrubou i bramborovou mouku.
  3. Po přivedení vody k varu přidáme zahuštěné mléko, chvíli povaříme.
  4. Dochutíme octem, cukrem a solí.
  5. Nakonec do hotové omáčky přidáme čerstvě nastrouhaný křen.
  6. Podáváme s knedlíkem a masem.