Křehké brownies čokoládové kostičky

Velmi čokoládové těsto s vejci, moukou a spoustou vlašských ořechů. Jednoduché na přípravu, s mnoha variantami servírování.

Ingredience:

  • 200 g čokolády
  • 1 hrnek vlašských ořechů - nahrubo nasekaných nebo mletých
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 3/4 hrnku másla
  • 3 ks vejce
  • 1 ks vanilkového cukru

 

Postup:

1. V kastrolku ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a máslo, mícháme, dokud se nevytvoří jednolitá hmota.
2. Pak vsypeme cukr a když se rozpustí, odstavíme a metličkou vešleháme jedno vejce po druhém.
3. Přidáme vanilkový cukr, prosátou mouku (lenoši prosévat nemusejí) a vymícháme hladkou hmotu, nakonec vmícháme ořechy.
4. Vše nalijeme na pečicí papír na plech, povrch uhladíme a pečeme cca 30-40 minut při 190 °C.
5. Necháme vychladnout a zvolíme způsob servírování – můžete třeba jen krájet obyčejně na kostičky.

 

Doporučení:

S hotovým těstem se ale krásně pracuje, dá se vykrajovat formičkami, krájet na centimetrové tyčinky. Chuťově trošku připomíná Marlenku nebo poloměkké čokoládové sušenky. Těsto lze upéct a použít i pod cheescake (pak je třeba upravit množství podle velikosti formy). Můžete jím i zdobit poháry atd.