
Kapří řízky po staročesku
Zkuste variaci smaženého kapra k vánočnímu stolu.
Ingredience:
- filety z kapra
- česnek
- sůl
- paprika - sladká
- vejce
- pivo
- strouhanka
- hladká mouka
- sádlo
Postup:
Filety z kapra dobře osolíme z obou stran, položíme kůží dolů a necháme minimálně 3 hodiny odležet. Pak z obou stran potřeme rozetřeným česnekem a obalíme v trojobalu. Ten připravíme tak, že smícháme mouku s paprikou v takovém poměru, aby měla růžovou barvu a voněla příjemně po paprice. Do rozšlehaného vejce přimícháme sůl a pivo (přibližně stejně piva jako vajec). Obalené filety osmažíme z obou stran na rozpáleném sádle (hlavně žádný olej!). Sádla musí být v pánvi tolik, aby filety byly ponořené aspoň do půlky.