Odebírejte nás na YouTube
Kapr pečený na másle
V celku upečený kapr, pokapaný citronovu šťávou, ochucený drceným kmínem a pokladený lupínky másla.
Ingredience:
- 1/2 ks kapra bez hlavy
- 80 g másla
- rybí vývar
- citrónová šťáva
- drcený kmín
- sůl
Postup:
- Očištěnou rybu před pečením nařízneme na boku několika nepříliš hlubokými příčnými zářezy, osolíme ji a pokapeme citrónovou šťávou.
- Větší část másla rozehřejeme na pekáči, vložíme rybu, posypeme kmínem a poklademe lupínky zbylého másla.
- Maličko podlijeme rybím vývarem a prudčeji pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C, během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
- Upečenou rybu rozdělíme na porce, dáme na nahřáté talíře, přelijeme procezenou šťávou a ozdobíme petrželkou a dílky citrónu.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme opékané brambory nebo hranolky.