Kapr pečený na másle

Kapr pečený na másle

V celku upečený kapr, pokapaný citronovu šťávou, ochucený drceným kmínem a pokladený lupínky másla.

Ingredience:

  • 1/2 ks kapra bez hlavy
  • 80 g másla
  • rybí vývar
  • citrónová šťáva
  • drcený kmín
  • sůl

 

Postup:
1. Očištěnou rybu před pečením nařízneme na boku několika nepříliš hlubokými příčnými zářezy, osolíme ji a pokapeme citrónovou šťávou.
2. Větší část másla rozehřejeme na pekáči, vložíme rybu, posypeme kmínem a poklademe lupínky zbylého másla.
3. Maličko podlijeme rybím vývarem a prudčeji pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C, během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
4. Upečenou rybu rozdělíme na porce, dáme na nahřáté talíře, přelijeme procezenou šťávou a ozdobíme petrželkou a dílky citrónu.

 

Doporučení:
Jako přílohu podáváme opékané brambory nebo hranolky.