Odebírejte nás na YouTube
Kachní prsa v pomerančové omáčce
Orestovaná kachní prsa, provařená v omáčce z pomerančové zavařeniny a drůbežího vývaru.
Ingredience:
- 600 g kachních prsou
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce pomerančové zavařeniny
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce kořenící směsi na drůbež
- 1 lžíce solamylu
- 1 ks svazek mladé karotky s natí
- 80 ml drůbežího vývaru z bujonové kostky
- špetka chilli koření
- špetka muškátového květu
- špetka vegety
- čerstvé bylinky
- sůl
Postup:
- Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži několikrát lehce nařízneme, maso potřeme ze všech stran kořením na drůbež.
- V hlubší pánvi na rozehřátém oleji prsíčka po obou stranách orestujeme doměkka (asi 8-10 minut), nejlepší je dát, pokud je nerozklepeme, i s pánvičkou na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C, aby se důkladně propekly i zevnitř.
- Vyndáme je a udržujeme je teplé.
- Do vypečeného tuku vmícháme zavařeninu, přilijeme vývar a přivedeme k varu.
- Solamyl rozmícháme dohladka v troše studené vody, zahustíme jím pomerančovou šťávu a krátce (asi 2-3 minuty) povaříme, dochutíme solí a okořeníme mletým chilli.
- Karotku dobře očistíme, ale ponecháme jí malou část natě, potom ji povaříme asi 3-5 minut ve vroucí vodě, prudce zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.
- Na pánvi na rozehřátém másle karotku orestujeme a ochutíme vegetou a muškátovým květem.
- Kachní prsa nakrájíme na plátky a podlijeme trochou pomerančové omáčky.
- Přidáme podušenou karotku a ozdobíme čerstvými bylinkami.