Kachní prsa v pomerančové omáčce

Orestovaná kachní prsa, provařená v omáčce z pomerančové zavařeniny a drůbežího vývaru.

Ingredience:

  • 600 g kachních prsou
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce pomerančové zavařeniny
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce kořenící směsi na drůbež
  • 1 lžíce solamylu
  • 1 ks svazek mladé karotky s natí
  • 80 ml drůbežího vývaru z bujonové kostky
  • špetka chilli koření
  • špetka muškátového květu
  • špetka vegety
  • čerstvé bylinky
  • sůl

 

Postup:

1. Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži několikrát lehce nařízneme, maso potřeme ze všech stran kořením na drůbež.
2. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji prsíčka po obou stranách orestujeme doměkka (asi 8-10 minut), nejlepší je dát, pokud je nerozklepeme, i s pánvičkou na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C, aby se důkladně propekly i zevnitř.
3. Vyndáme je a udržujeme je teplé.
4. Do vypečeného tuku vmícháme zavařeninu, přilijeme vývar a přivedeme k varu.
5. Solamyl rozmícháme dohladka v troše studené vody, zahustíme jím pomerančovou šťávu a krátce (asi 2-3 minuty) povaříme, dochutíme solí a okořeníme mletým chilli.
6. Karotku dobře očistíme, ale ponecháme jí malou část natě, potom ji povaříme asi 3-5 minut ve vroucí vodě, prudce zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.
7. Na pánvi na rozehřátém másle karotku orestujeme a ochutíme vegetou a muškátovým květem.
8. Kachní prsa nakrájíme na plátky a podlijeme trochou pomerančové omáčky.
9. Přidáme podušenou karotku a ozdobíme čerstvými bylinkami.