Jarní zeleninové závitky

Zarolované rýžové papíry naplněné směsí z kuřecího masa, zeleniny a dalších ingrediencí, smažené dozlatova.

Ingredience:

  • 400 g zeleninové směsi (mrkev, červená paprika, čínské zelí, klíčky, zelí)
  • 300 g tenčích rýžových nudlí
  • 140 g vařených krevet
  • 100 g vařeného kuřecího masa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 8 ks plátků rýžového papíru
  • 2 ks stroužků česneku
  • nastrouhaný malý kousek zázvoru
  • olej na smažení
  • voda

 

Postup:

1. Rýžové tenké nudle zalijeme horkou vodou, po několika minutách scedíme a nakrájíme na menší kousky.
2. Do mísy dáme rýžové nudle, směs zeleniny nakrájené na tenké nudličky, vařené krevety, na menší kousky nakrájené kuřecí maso, oloupané rozetřené stroužky česneku, na jemno nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku a vše dobře promícháme.
3. Kulatý rýžový papír dáme do velké mísy s teplou vodou, po jednom do ní vždy papír položíme, po půlminutě opatrně vytáhneme, zatřepeme s ním, aby odkapala voda a dáme na suchý talíř.
4. K okraji rýžového papíru dáme část připravené směsi, zarolujeme, zhruba v polovině rolování překlopíme strany do středu, aby se závitek nikde nerozmotal.
5. Pak v pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje usmažíme závitky po obou dozlatova.