Jahody se zakysanou smetanou
Pojďme zavzpomínat na léto třeba s tímto jahodovým dezertem se zakysanou smetanou a tvarohem.
Ingredience:
- 375 g zakysané smetany (14%)
 - 250 g měkkého tvarohu
 - vanilkový cukr
 - jahody
 - piškoty
 
Postup:
- Jahody omyjeme a nakrájíme na větší kousky.
 - Zakysanou smetanu a měkký tvaroh rozmícháme a podle chuti můžete dát i cukr.
 - Do misky, nebo většího hrnku dáme na dno piškoty a první vrstvu smetany s tvarohem a na to přijdou jahody. V tomto pořadí střídáme vrstvy do vyčerpání ingrediencí.
 - Nakonec posypeme vanilkovým cukrem a dáme vychladit do lednice a výborný osvěžující dezert je na světě.
 
Tip:
Fantazii se meze nekladou, jahody nemusíme dávat v celku, ale můžeme je nejdříve rozmačkat vidličkou. Místo vanilkového cukru můžeme finální vrstvu ozdobit skořicí a snítkem máty. Při servírování lze dezert ozdobit zapíchnutím cukrářského piškotu, nebo libovolné sladké tyčinky.